Angelika Remus

Koordynator

Nazywam się Angelika Remus. Mam 28 lat i od ponad 3 lat pracuje jako koordynator wolontariatu na terenie Poznania i okolic.

Skończyłam nietypowo jak na dziewczynę technikum budowlane ale nie poszłam dalej w tym kierunku. Koniec mojej edukacji nastąpił z chwilą ukończenia studiów pedagogicznych, i nie ukrywam, przydaje się to w pracy z wolontariuszami. Jestem też mamą 2 letniego chłopca, który mam nadzieję pójdzie kiedyś w ślady mamy.

Kilka lat temu, gdzieś przypadkiem w Internecie znalazłam ogłoszenie, że potrzebni są wolontariusze do pomocy podczas Mistrzostw Europy w Pływaniu i postanowiłam spróbować swoich sił. Od tego czasu moja przygoda z wolontariatem trwa… zaczynałam jako wolontariusz. Szybko ,,awansowałam” na lidera grupy a obecnie zajmuję stanowisko koordynator w Fundacji Runport.

Brzmi dumnie ale tak się właśnie czuję. Bo jestem bardzo dumna że mogę pracować z tymi wszystkimi ludźmi. Cieszę się, że razem robimy coś dla innych, że możemy realizować swoje pomysły i spędzamy razem dużo czasu. Gdyby ktoś zapytał mnie ,,po co to robisz?” odpowiedź byłaby prosta – ,,robię to, co kocham!” Swoje doświadczenie zdobyłam podczas takich wydarzeń sportowych, jak:

• PKO Poznań Maraton,
  • PKO Poznań Półmaraton,